economie

Rustige opening op Wall Street

Door ANP - 21 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote uitslagen aan de handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer cijfers van sportartikelengigant Nike en koeriersbedrijf FedEx. Verder worden kort na opening nog cijfers gemeld over de verkoop van bestaande woningen.

De Dow stond kort na de openingsbel vlak op 19.980 punten. De leidende index wist dinsdag een nieuw recordniveau te bereiken, maar kon net niet de historische mijlpaal van 20.000 punten slechten. De brede S&P 500 stond ook vlak op 2270 punten en ook technologiegraadmeter Nasdaq kwam nauwelijks in beweging en noteerde op 5484 punten.

Sportartikelenproducent Nike won 1,2 procent. De kwartaalcijfers die dinsdag nabeurs naar buiten kwamen waren beter dan analisten hadden verwacht. Het tegenovergestelde gold voor de kwartaalcijfers van FedEX. Het aandeel van de koeriersdienst verloor in de openingsminuten 1,8 procent.