economie

SBM Offshore piekt in lagere AEX

Door ANP - 21 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Ook elders is Europa kleurden de koersborden rood. SBM Offshore was de grote winnaar onder de hoofdfondsen op het Damrak. De maritiem oliedienstverlener kreeg een opdracht voor de bouw van een productie- en opslagschip (FPSO) van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil.

De AEX-index eindigde de midweekse sessie 0,2 procent lager op 483,21 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 682,79 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. Frankfurt eindigde de handelsdag nagenoeg vlak.

SBM Offshore was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 3,8 procent. Hoewel er geen financiële details over de opdracht van ExxonMobil werden verstrekt, spraken analisten over goed nieuws voor SBM gezien de onzekere marktomstandigheden in de oliesector.