economie

Softwareconcern Oracle houdt omzet op peil

Door ANP - 15 december 2016

REDWOOD SHORES (ANP) – De Amerikaanse softwareproducent Oracle heeft afgelopen kwartaal de omzet op peil weten te houden, maar zag wel de winst iets teruglopen. Vooral de opbrengsten uit clouddiensten gingen stevig omhoog, blijkt uit de donderdag gepubliceerde resultaten.

De omzet bleef in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar nagenoeg stabiel op 9 miljard dollar (8,6 miljard dollar). Afgezien van nadelige effecten van de dure dollar zou sprake zijn geweest van een groei van 1 procent. Clouddiensten waren goed voor 1,1 miljard dollar, een groei van bijna twee derde. De nettowinst daalde met 7,5 procent naar 2 miljard dollar.

Oracle verloor de laatste tijd terrein op concurrenten als Microsoft en Salesforce, die succesvoller waren met de verkoop van clouddiensten. Het bedrijf legde eerder dit jaar zo’n 9 miljard dollar op tafel voor de overname van branchegenoot NetSuite, waarmee het zijn positie in die snelgroeiende markt verstevigd heeft.