economie

‘TMG mag blij zijn met Mediahuis’

Door ANP - 14 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – ,,Als de Telegraaf Media Groep inderdaad wordt overgenomen door het Vlaamse mediaconcern Mediahuis, dan kan het bedrijf daar blij mee zijn. Mediahuis heeft hart voor zijn producten en heeft ervaring met het maken van kranten die lezers willen.” Zo verklaart hoofdredacteur Peter Vandermeersch van de NRC, zelf een Vlaming wiens krant sinds 2015 eigendom is van Mediahuis, het geheim van het Belgische succes op de Nederlandse mediamarkt.

Volgens Vandermeersch zijn de Nederlandse media lange tijd lui geweest. ,,In Vlaanderen is de mediamarkt klein, en daar is al een tijd geleden hard geknokt om de gunst van de consument. Er is dus meer ervaring met het maken van kranten die lezers willen.” Hij vindt dat bijvoorbeeld de Volkskrant veel beter is geworden sinds het Vlaamse mediaconcern De Persgroep het voor het zeggen heeft gekregen. ,,Maar TMG heeft de zaken niet goed gemanaged, dus daar kan wel wat worden verbeterd”, aldus de NRC-hoofdredacteur.

Mediahuis is een prettige werkgever, vindt Vandermeersch. ,,Uiteraard willen ze rendement op hun investering, maar het bedrijf heeft nul bemoeienis met de inhoud van de krant. Alleen de grote lijnen worden voorgelegd, maar de krant zelf laten ze aan de redactie over.”