economie

TMG zorgt voor vuurwerk op Damrak

Door ANP - 14 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Op de effectenbeurs in Amsterdam stond Telegraaf Media Groep (TMG) woensdag in de schijnwerpers, na een ongevraagd overnamebod door de Vlaamse krantenuitgever Mediahuis op het moederbedrijf van De Telegraaf. Hierdoor spoot het aandeel in de laatste handelsminuten bijna 50 procent omhoog.

Beleggers toonden zich verder vrij voorzichtig, in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten dat na het Europese slot naar buiten komt. De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,3 procent lager op 472,20 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 665,30 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,3 tot 0,7 procent in.

Het aandeel TMG ging uiteindelijk 43,8 procent hoger de handel uit op exact 5 euro. Mediahuis, eigenaar van onder meer NRC Media, is samen met TMG-grootaandeelhouder VP Exploitatie bereid om 5,25 euro per aandeel in contanten neer te tellen. In afwachting van de aankondiging van het bod werd de handel in TMG gedurende de middag lange tijd stilgelegd.