economie

Topdrukte bij kerstinkopen online

Door ANP - 19 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Internetwinkels beleven krap een week voor Kerstmis gouden tijden. Grote marktpartijen als Bol.com en Coolblue spraken maandag over de drukste dag in hun bestaan. Op het piekmoment gaat bij Coolblue een pakket per seconde de deur uit. Bol.com verwacht dit etmaal een record van meer dan 500.000 pakketten te verwerken.

Traditiegetrouw liggen vooral parfum en cadeaubonnen onder de boom. Ook bestsellers als Judas en het nieuwste boek uit de Harry Potter-reeks zijn populair. Daarnaast vinden fitnesstrackers en chromecasts, een apparaat dat wordt gebruikt bij mediastreaming, gretig aftrek.

Om de drukte het hoofd te bieden, zetten Bol.com en Coolblue fors meer personeel in. Bij Bol.com worden de distributiecentra bemand door circa 1400 man personeel. Op een ‘normale’ dag is dit 400 tot 800 man. Bij Coolblue doen ze het met 30 tot 40 procent meer mankracht, wat neerkomt op 2550 werknemers.