economie

Vakbondsleden verwerpen bod Shell

Door ANP - 15 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Het nieuwe cao-voorstel voor 1800 medewerkers van Shell in Pernis en Moerdijk is afgewezen door de leden van vakbonden FNV en CNV. Dat maakten de bonden donderdag bekend na een ledenraadpleging.

De bonden lieten eerder al weten dat het nieuwe eindbod niet overeenkwam met hun eisen, maar dat het woord aan hun leden was. Later op de dag wordt nog overlegd met de leden over de voortzetting van acties. Vrijdag werd de productie bij de raffinaderij in Pernis verlaagd. Daarvoor waren er ook al enkele kleinere acties.

Naast een loonsverhoging willen de bonden toezeggingen over loopbaanperspectief. Shell is van mening dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.