economie

VEB: politiek de baas bij PostNL

Door ANP - 07 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Niet het bestuur of de aandeelhouders, maar de politiek heeft het voor het zeggen bij PostNL. Dat is erg slecht nieuws voor beleggers, zei adjunct-directeur Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) woensdag.

PostNL sloeg woensdag definitief de deur dicht voor een overname door de Belgische branchegenoot Bpost. De weerstand in politiek De Haag maakt zo’n deal volgens bestuur en commissarissen riskant, omdat het bedrijf de overheid hard nodig heeft om geld te kunnen verdienen aan de postbezorging.

,,Het is tranentrekkend dat een beursgenoteerde vennootschap zich op die manier moet verschuilen achter de politiek” zei Keyner. ,,Wat heb je dan in ’s hemelsnaam op de beurs te zoeken?” De aandeelhouders kunnen evenwel weinig ondernemen, tenzij Bpost het aandurft een vijandig bod te doen, voegde hij eraan toe.