economie

‘Vertraging bij levering nieuwe Airbus’

Door ANP - 16 december 2016

LISSABON (ANP/DPA) – De levering van nieuwe vliegtuigen van het type A330neo van vliegtuigmaker Airbus heeft naar verluidt vertraging opgelopen. De eerste exemplaren van het langeafstandsmodel zouden eigenlijk eind 2017 gereed moeten zijn. Maar luchtvaartmaatschappijen die wachten op de zuinigere variant moeten zeker tot maart 2018 geduld hebben.

Het hoofd van de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP, dat wacht op veertien kisten van het betreffende type, zei vrijdag dat de leveringen met drie maanden zijn vertraagd. Daarbij zou met een beschuldigende vinger gewezen mogen worden naar Rolls-Royce, dat verantwoordelijk is voor de motoren.

De A330neo is de opvolger van de 20 jaar oude A330. Het model wordt alom beschouwd als het kleinere alternatief voor de nieuwe Airbus A350. De productie van de A330neo begon in september. De eerste vlucht was gepland voor komend voorjaar. Van het toestel zijn er tot dusver 186 besteld.