economie

Verzet binnen ThyssenKrupp tegen fusie Tata

Door ANP - 16 december 2016

DUISBURG (ANP/DPA) – Binnen de staaldivisie van het Duitse ThyssenKrupp is veel weerstand tegen een mogelijke fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel. De ondernemingsraad van de staalactiviteiten van het concern kondigde aan zwaar verweer te zullen bieden tegen een dergelijke stap.

Volgens de voorzitter van de or, Günter Back, heeft een combinatie met Tata vanuit het perspectief van de werknemers geen enkele zin omdat een fusie zou kunnen leiden tot banenverlies en het sluiten van vestigingen. Hij zei niet of er acties komen, maar verklaarde wel dat er niet werkeloos zal worden toegekeken als arbeidsplaatsen verloren gaan.

Tata Steel is het moederbedrijf van de voormalige Hoogovens in IJmuiden. Ook daar zijn er grote zorgen over een eventuele fusie met ThyssenKrupp en de gevolgen daarvan voor de werkgelegenheid.