economie

Vicepremier België hekelt Kamp over Bpost

Door ANP - 08 december 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De manier waarop de Nederlandse regering zich heeft gemengd in het overnamebod van het Belgische staatsbedrijf Bpost op PostNL is ,,bizar”. Dat zei de Belgische vicepremier Alexander de Croo donderdag in het parlement in Brussel.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft volgens De Croo drie keer aan de Belgische regering gevraagd om Bpost terug te fluiten. ,,Zo werkt dat niet in België”, zei de liberaal. ,,De raad van bestuur is autonoom.”

Bpost heeft de overheid als meerderheidsaandeelhouder maar kan werken zonder gehinderd te worden door de politiek, aldus De Croo. PostNL is volledig in privéhanden, maar wordt volgens hem ,,gedwongen te handelen naar ,,de grillen en de willen van de Nederlandse politiek’’. Over verwijten vanuit Nederland zei De Croo: ,,return to sender”.

Woensdag bleek dat de overname definitief van de baan is.