economie

Volkswagen start bedrijf voor autodelen

Door ANP - 05 december 2016

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) – Het Volkswagen-concern heeft een nieuw merk opgericht om in te haken op de trends rond autodelen, taxi-apps en elektrisch rijden. De eerste elektrische auto van het merk, die deels zelfstandig moet kunnen rijden, zal voor 2021 klaar zijn.

Volkswagen heeft een bedrag van enkele honderden miljoenen in Moia geïnvesteerd, zei Moia-topman Ole Harms maandag bij de onthulling van het merk. Moia moet binnen enkele jaren een miljardenbedrijf worden dat de concurrentie aankan met technologiebedrijven als Uber en Apple, dat naar verluidt ook plannen heeft voor de automarkt.

Het dertiende merk van de autogigant zal zich, in tegenstelling tot Volkswagen, Audi en andere zustermerken niet primair bezighouden met het verkopen van auto’s. Volkswagen denkt dat op termijn minder mensen zelf een auto zullen bezitten en meer gaan delen.