economie

Voornemen tot nieuwe acties Shell Pernis

Door ANP - 08 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – FNV is van plan vrijdagmiddag opnieuw actie te voeren bij de raffinaderij van Shell in Pernis. De bond zit donderdag om de tafel met de olie- en gasgigant over de uitvoering van de acties, maar daarbij wordt niet onderhandeld, benadrukt een zegsvrouw van Shell.

Bestuurder Egbert Schellenberg van FNV laat weten een werkonderbreking in voorbereiding te hebben voor vrijdag 13.00 tot 15.00 uur. Vorige week werden ook al enkele korte werkonderbrekingen gehouden.

De bonden liggen met het bedrijf overhoop over een nieuwe cao. Ze willen onder meer een loonsverhoging, maar er is onenigheid met Shell over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Shell benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.