economie

Vraag naar vliegtickets stijgt minder sterk

Door ANP - 07 december 2016

GENÈVE (ANP) – Het stuwende effect van dalende ticketprijzen op de vraag naar vliegreizen lijkt langzaam uitgewerkt te raken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een toelichting op woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken. Daaruit blijkt dat de vraag in oktober toenam, maar minder sterk dan in de voorgaande maand.

Wereldwijd nam het aantal door passagiers gevlogen kilometers in oktober met 5,8 procent toe. In september kwam de groei nog uit op 7,1 procent. De stijging was ook niet groot genoeg om alle extra stoelen te vullen die luchtvaartmaatschappijen beschikbaar hadden. Gemiddeld zaten vliegtuigen voor iets meer dan 80 procent vol.

De relatief lage olieprijs stelt luchtvaartmaatschappijen in staat hun tickets betrekkelijk goedkoop aan te bieden. Mede daardoor stapten de afgelopen tijd flink meer mensen in het vliegtuig. Dat effect neemt evenwel af, aldus IATA-topman Alexandre de Juniac.