economie

Wall Street begint decembermaand rustig

Door ANP - 01 december 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn rustig begonnen aan de eerste handelsdag van december, doorgaans een rustige beursmaand. Beleggers moeten varen op een aantal macro-economische cijfers, maar die zijn niet zo bepalend als het belangrijke maandrapport over de arbeidsmarkt dat vrijdag verschijnt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond een paar minuten na de openinsgbel 0,2 procent hoger op 19.163 punten. De bredere S&P 500 steeg in de vroege handel 0,1 procent tot 2199 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent en kwam op 5315 punten.

Het banenrapport van de overheid moet duidelijk maken of de werkgelegenheid in ’s werelds grootste economie in november is blijven toenemen. Zo ja, dan lijkt het haast onvermijdelijk dat de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, later deze maand besluit tot een renteverhoging.