economie

Wall Street begint handelsdag in de plus

Door ANP - 13 december 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag met winst geopend. Met een nagenoeg lege agenda kijken beleggers vooral uit naar de naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag begint. Waarschijnlijk schroeft de Amerikaanse koepel van centrale banken woensdag voor het eerst in een jaar de rente weer iets op.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent in de plus op 19.874 punten. Daarmee nadert de toonaangevende beursgraadmeter de historische mijlpaal van 20.000 punten. De breder samengestelde S&P 500 won ook 0,4 procent, tot 2266 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er eveneens 0,4 procent bij, op 5436 punten.

ExxonMobil noteerde in de eerste handelsminuten bijna 1 procent in de plus. Aanstaand president Donald Trump wil de topman van het olieconcern, Rex Tillerson, aanstellen als minister van Buitenlandse Zaken, wat betekent dat Exxon op zoek moet naar een opvolger voor de olieveteraan.