economie

Wall Street blijft dicht bij huis

Door ANP - 29 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handel dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Bij gebrek aan groot nieuws is de op één na laatste handelsdag van 2016 wederom erg rustig. Veel marktpartijen hebben het jaar al voor gezien gehouden.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 19.815 punten. De brede S&P 500 daalde ook 0,1 procent bij 2247 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in op 5423 punten.

Bij de bedrijven maakte Fortress Biotech een flinke sprong. Het bedrijf steeg bijna 23 procent nadat het een doorbraak meldde bij een medicijn tegen kanker. Branchegenoot Cempra daarentegen verloor bijna 60 procent van zijn waarde. Toezichthouder FDA keurde een middel tegen longontsteking van het concern af.

Nvidia

Nvidia ging voor de tweede dag op rij omlaag. De chipmaker verloor 0,5 procent, nadat short-seller Citron Research een koersval voor het aandeel voorspelde. Nvidia’s rivaal AMD leverde eveneens 0,5 procent in.

CBS ging 0,2 procent omhoog. De televisiezender heeft een claim van 750 miljoen dollar aan zijn broek hangen van de broer van het in 1996 vermoorde schoonheidskoninginnetje JonBenet Ramsey, die destijds zes jaar oud was. In een documentaire over de moord werd broer Burke als dader aangewezen. De broer spreekt van laster en stapte naar de rechter.

Warenhuisketen Sears Holdings was in trek na het binnenhalen van een aanvullend krediet van minimaal 200 miljoen dollar. De noodlijdende retailer dikte 3,1 procent aan.

Handelstekort

Voorbeurs bleek verder uit een eerste schatting dat het handelstekort van de VS in november onverwacht is opgelopen. De export van ’s werelds grootste economie kromp met 1 procent, terwijl de import met ruim 1 procent steeg.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 53,80 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper tot 56,06 dollar per vat. De euro was 1,0477 dollar waard, tegen 1,0481 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.