economie

Wall Street kleurt weer groen

Door ANP - 16 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn de laatste handelsdag van de week met winst begonnen. De leidende Dow-Jonesindex schurkte daarmee weer dichter tegen de historische grens van 20.000 punten aan. Beleggers in New York moeten het vrijdag doen met een nagenoeg lege agenda. Daarop stonden nog wel cijfers over de huizenbouw in de VS, die in november sterk is teruggevallen.

De Dow-Jonesindex dikte kort na de openingsbel 0,3 procent aan tot 19.902 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2267 punten en technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een plus van 0,2 procent tot 5468 punten.

Industrieel concern Honeywell was een opvallende daler. De maker van onder meer vliegtuigmotoren, airconditioners en liften wist met zijn vooruitzichten voor 2017 niet te overtuigen. Beleggers zetten het aandeel daarop bijna 2 procent lager.