economie

Wall Street opent hoger

Door ANP - 05 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De hogere olieprijzen zorgen voor een steuntje in de rug. Daarbij worden de Amerikaanse beurskoersen, evenals in Europa, nauwelijks geraakt door de uitslag van het Italiaanse referendum en het vertrek van premier Matteo Renzi.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 19.249 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,4 procent omhoog, tot 2201 punten. Schermenbeurs Nasdaq pluste met eenzelfde percentage, tot 5278 punten.

Bij de bedrijven is er aandacht voor Energy Transfer Partners. Er is geen vergunning afgegeven door de Amerikaanse overheid voor een omstreden oliepijpleiding over het grondgebied van een Amerikaanse indianenstam in North Dakota. Energy Transfer, dat een kleine 3 procent kwijtspeelde, is bij dat project betrokken.

Er was ook nog overnamenieuws. Zo neemt kabelbedrijf Consolidated Communications (min 1,8 procent) voor 1,5 miljard dollar inclusief schuld branchegenoot FairPoint (plus 13,4 procent) over.