economie

Wall Street voorzichtig uit de startblokken

Door ANP - 12 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag voorzichtig aan de handelsweek begonnen. Beleggers lijken pas op de plaats te maken na de opmars van de afgelopen tijd, waarbij alle drie hoofdgraadmeters naar nieuwe recordniveaus opstoomden. Er zijn op de hogere olieprijzen na amper ontwikkelingen om de handel richting te geven.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent hoger op 19.762 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2257 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent tot 5417 punten.

De olieprijzen stegen maandag naar het hoogste niveau in achttien maanden dankzij het signaal dat Saudi-Arabië bereid is zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, nu ook olieproducenten buiten het OPEC-kartel hebben beloofd hun productie in te perken. De oliebedrijven ExxonMobil en Chevron klommen tot 2,2 procent.