economie

Wall Street wacht op rentebesluit Fed

Door ANP - 14 december 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote uitslagen geopend. Wall Street is in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Alom wordt aangenomen dat de koepel van centrale banken de rente in de Verenigde Staten met een kwart procentpunt zal opkrikken, de eerste rentestap sinds december vorig jaar.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent lager op 19.902 punten. De brede S&P 500 bleef nagenoeg vlak bij 2271 punten en de technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij op 5469 punten.

Bij het rentebesluit, dat om 20.00 uur Nederlandse tijd naar buiten komt, zullen beleggers ook goed letten op de toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen en de nieuwe prognoses van de Fed voor de economische groei en inflatie. Mogelijk valt daaruit meer op te maken over het tempo waarin de rente de komende twee jaar verder wordt verhoogd.