economie

Wederom recordjaar voor Antwerpse haven

Door ANP - 28 december 2016

ANTWERPEN (ANP) – De haven van Antwerpen heeft dit jaar opnieuw records gebroken. Het totale goederenvervoer zal dit jaar naar verwachting uitkomen op zo’n 214,4 miljoen ton, een stijging van 2,9 procent ten opzichte van het recordjaar 2015. Dat maakte het havenbedrijf woensdag bekend op een persconferentie.

Antwerpen profiteerde vooral van extra containervervoer (plus 4,1 procent), dat deels werd afgesnoept van Rotterdam. Het containervervoer kwam voor het eerst uit boven de 10 miljoen TEU, de benaming voor standaardformaat zeecontainers. Ook een stijging in het vervoer van vloeibare goederen droeg bij aan het recordjaar. Op dat vlak steeg het vervoer met 4,5 procent.

Het droge massagoed (bijvoorbeeld kolen en graan) en het conventionele stukgoed (zoals machines) kregen daarentegen opnieuw klappen.