economie

Zakelijke dienstverlening zet meer om

Door ANP - 01 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De zakelijke dienstverlening heeft in het derde kwartaal 5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat bleek uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De zakelijke dienstverleners boeken al drie jaar onafgebroken meer omzet, maar de groei nam de laatste vier kwartalen wel af zo merkt het statistiekbureau op.

De omzetgroei werd breed gedragen. Alleen de opbrengsten van de beveiligingsbranche daalden voor het tweede kwartaal op rij. Architecten en hoveniers deden, met een omzettoename van meer dan 10 procent, juist goede zaken. Ook de uitzendbranche realiseerde ruim 6 procent meer omzet.

Het vertrouwen van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening vertoont een vergelijkbare trend als de omzet en is nu ruim drie jaar aaneengesloten positief. Net als de omzettoename, is het vertrouwen de afgelopen drie kwartalen iets teruggelopen. Wel is het aanzienlijk groter dan gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Ook voor komend jaar zijn de prognoses positief.