economie

Aangifte tegen trustkantoren om Panama Papers

Door ANP - 25 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandsche Bank (DNB) heeft naar aanleiding van de Panama Papers aangifte gedaan tegen een aantal trustkantoren. Dat zegt Willemieke van Gorkum, directeur integriteit van DNB, in een woensdag gepubliceerd interview met Trouw en Het Financieele Dagblad.

Vorig jaar kwam de administratie van juridisch dienstverlener Mossack Fonseca uit Panama op straat te liggen. Daarin kwamen de namen voor van talloze financiële dienstverleners, ook in Nederland, die via brievenbusfirma’s belastingontduiking leken te faciliteren.

,,We hebben op basis van de openbaar gemaakte gegevens dataonderzoek gedaan en acties ondernomen bij individuele instellingen”, zegt Van Gorkum. ,,Niet alleen bij banken en trustkantoren, maar ook bij pensioenfondsen en verzekeraars. Daarvan loopt nog een aantal onderzoeken.” Namen of aantallen wilde zij niet noemen.