economie

ACM tikt ProRail op vingers om Moerdijkbrug

Door ANP - 13 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Spoorwegbeheerder ProRail heeft in april vorig jaar spoorgoederenvervoerders RFF, Locon en LTE oneerlijk behandeld toen de Moerdijkbrug op korte termijn gesloten moest worden. Dat concludeert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek op verzoek van RailGood, de belangenvertegenwoordiger van goederenvervoerders.

De Moerdijkbrug moest in april enkele dagen dicht voor spoorverkeer nadat er gebreken aan het spoor waren geconstateerd. ProRail zou daarbij grote spoorvervoerders als NS Reizigers en DB Cargo beter en eerder hebben betrokken bij het besluit om de brug te sluiten dan de andere vervoerders. Daarmee hadden de grote spoorvervoerders een voorsprong op kleinere partijen bij de zoektocht naar alternatieven.

Het oordeel is voor partijen volgens de ACM van belang bij het eventueel indienen van een schadeclaim.