economie

AEX opent licht in de min

Door ANP - 30 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een klein verlies geopend. Ook andere Europese beursgraadmeters begonnen licht lager. Beleggers staan voor een week die bol staat van de kwartaalcijfers van grote Europese en Amerikaanse bedrijven en belangrijke economische publicaties. Maandag is de agenda echter nog relatief leeg.

De Amsterdamse AEX-index stond kort na de opening 0,2 procent in de min op 485,12 punten. De MidKap zakte 0,1 procent naar 697,42 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen verloren 0,3 tot 0,5 procent.

ABN AMRO voerde de AEX aan met een plus van 1,6 procent. Analisten van Credit Suisse hebben het aandeel van de Nederlandse bank op hun kooplijst gezet. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij van 25 hoofdfondsen met een verlies van 3,4 procent, na een verkoopadvies door analisten van Goldman Sachs.