economie

AEX sluit met winst op eerste handelsdag 2017

Door ANP - 02 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam heeft maandag tijdens de eerste handelssessie van het nieuwe jaar winst geboekt. Ook elders in Europa gingen de graadmeters vooruit. De handelsvolumes lagen net als in de week voor de jaarwisseling flink onder de jaargemiddelden. Beleggers moesten het doen zonder richtinggevend nieuws, mede doordat de aandelenhandel in Londen, New York en grote delen van Azië pas een dag later weer wordt hervat.

De AEX-index eindigde 0,7 procent hoger op 486,37 punten. De MidKap ging 0,9 procent vooruit naar 693,30 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stonden respectievelijk 0,4 en 1 procent in de plus.

In de AEX was KPN met een winst van 2,1 procent de grootste stijger. Het telecombedrijf was vorig jaar de hekkensluiter van de AEX, met een verlies van 20 procent over heel 2016. Verder behoorden ook biotechnoloog Galapagos, uitzender Randstad en Philips tot de sterkste stijgers met plussen van 1,4 tot 1,9 procent. Unibail-Rodamco was de eerste en enige verliezer van het nog prille jaar.