economie

AEX sluit onbewogen dag licht in de min

Door ANP - 10 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is dinsdag na een zeer rustige handelssessie met een miniem verlies gesloten. Andere Europese beursgraadmeters gingen licht vooruit, op een dag zonder richtinggevend nieuws. In de markt wordt vooral uitgekeken naar de persconferentie van Donald Trump op woensdag en de start van het kwartaalcijferseizoen in de VS op vrijdag.

De AEX eindigde met een verlies van 0,1 procent op 484,74 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 690,86 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent.

Londen deed het zoals vaker de afgelopen tijd iets beter, met een plus van 0,5 procent. Daar worden de beurskoersen gesteund door de aanhoudende zwakte van het Britse pond, die gunstig is voor Britse bedrijven die veel zaken doen in het buitenland.