economie

Ahold Delhaize boekt sterke groei Nederland

Door ANP - 19 januari 2017

ZAANDAM (ANP) – Ahold Delhaize heeft de omzet vorig kwartaal zien groeien, vooral dankzij sterke vooruitgang in Nederland. Dat maakte het Nederlands-Belgische moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en bol.com donderdag bekend.

Ahold Delhaize boekte vorig kwartaal een totale omzet van 15,5 miljard euro. Dat was bijna 3 procent meer dan een jaar eerder, als wisselkoerseffecten en verschillen in aantal koopdagen buiten beschouwing worden gelaten. In Nederland werd een vergelijkbare groei van 6,6 procent gerealiseerd, onder meer door een sterke groei van de verkopen via internet.

In de Verenigde Staten, de grootste markt van het fusiebedrijf, deed vooral Delhaize het goed met een plus van 2 procent. De Amerikaanse winkels van Ahold zagen de verkopen een fractie dalen.

De cijfers van 2015 zijn in de vergelijkingen aangepast om de gevolgen van de in juli 2016 afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize te kunnen aangeven.