economie

Akkoord over sociaal plan bij Joh. Enschedé

Door ANP - 20 januari 2017

HAARLEM (ANP) – FNV en CNV hebben overeenstemming bereikt met drukkerij Joh. Enschedé over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken door een vorige maand aangekondigde reorganisatie. Dat maakte de vakbonden vrijdag bekend.

Joh. Enschedé maakte begin december bekend dat het stopt met de productie van bankbiljetten. Het bedrijf gaat zich toeleggen op andere producten als postzegels, visa en belastinglabels. Dat betekent dat voor circa 150 mensen geen plaats meer is.

De werknemers die daardoor dit jaar hun baan verliezen, krijgen een ontslagvergoeding mee van anderhalf keer de transitievergoeding. Daarnaast is voor elke werknemer een budget van 2000 euro beschikbaar voor scholing en begeleiding naar ander werk.