economie

Autoverkoop Volkswagen weer in de lift

Door ANP - 10 januari 2017

WOLFSBURG (ANP) – Volkswagen heeft in 2016, het jaar dat vooral in het teken stond van de verwerking van het dieselschandaal rond de autobouwer, meer voertuigen aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die het Duitse bedrijf dinsdag heeft gepubliceerd.

De totale afzet van Volkswagen en dochtermerken als Audi, Seat, Skoda en Porsche kwam afgelopen jaar uit op 10,3 miljoen auto’s. Dat betekent een groei van een kleine 4 procent ten opzichte van het krimpjaar 2015, waarin het gesjoemel met de uitstootgegevens van dieselvoertuigen aan het licht kwam.

Topman Matthias Müller noemde 2016 ,,een zeer uitdagend jaar” voor het autoconcern. ,,Wij hebben grote stappen gezet om het dieselcrisis op te lossen en achter ons te laten en hebben tegelijkertijd een proces van fundamentele verandering in gang gezet om Volkswagen klaar te stomen voor de mobiliteit van de toekomst.”