economie

BAM aan de slag voor Boijmans Van Beuningen

Door ANP - 26 januari 2017

BUNNIK (ANP) – BAM heeft van de gemeente Rotterdam opdracht gekregen voor de bouw van het Collectiegebouw voor het Museum Boijmans Van Beuningen. Dat maakte het bouwbedrijf donderdag bekend.

Het Collectiegebouw wordt een kunstdepot dat toegankelijk is voor publiek en tegelijk een plek biedt aan collecties van particuliere verzamelaars. Het bouwwerk moet allereerst zorgen voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte.

Het ontwerp voor het 39 meter hoge, spiegelende gebouw is van de hand van architectenbureau MVRDV. BAM gaat er begin maart mee aan de slag en verwacht het gebouw in 2019 op te leveren. De opdracht levert het bouwbedrijf 43 miljoen euro op.