economie

Coop sluit jubileumjaar af met recordomzet

Door ANP - 01 januari 2017

VELP (ANP) – Supermarktketen Coop heeft in zijn jubileumjaar 2016 een recordomzet in de boeken gezet. De verkopen van het winkelbedrijf, dat 125 jaar geleden werd opgericht, stegen met ruim 35 miljoen euro naar dik 1,1 miljard euro.

Coop profiteerde onder meer van een toename van het aantal klanten die per winkelbezoek meer geld uitgaven.

De omzet kwam 3,3 procent hoger uit dan in het voorgaande jaar, dat een week langer duurde. Volgens Coop is op vergelijkbare basis sprake van 5,4 procent groei, waarmee de super naar eigen zeggen de prestaties van de markt heeft overtroffen.

De supermarktketen telt inmiddels 258 filialen. Dat zijn er vier meer dan een jaar geleden. In 2016 werden negen nieuwe supermarkten geopend, maar zijn tevens vier winkels doorverkocht en er is een vestiging gesloten.