economie

‘EU moet belastingparadijs Londen voorkomen’

Door ANP - 14 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Nederland zal elke handelsovereenkomst tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie blokkeren, tenzij Londen akkoord gaat met strenge belastingregels. Die moeten voorkomen dat Groot-Brittannië een belastingparadijs wordt voor de rijken en multinationals. Dat zegt vicepremier Lodewijk Asscher zaterdag in de Britse krant The Guardian.

Asscher heeft andere sociaaldemocratische leiders in Europa een brief geschreven met zijn zienswijze. ,,Als u en ik belasting betalen, dan moeten grote ondernemingen dat ook doen. Laten we ons samen sterk maken tegen de ‘race to the bottom’ die zal ontstaan als de Britse Conservatieve regering haar zin krijgt.” Hij vreest dat de gewone man zal opdraaien voor de kosten en dat het hele sociale stelsel onder druk zal komen te staan.