economie

Europese beurzen beginnen week in mineur

Door ANP - 30 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn maandag met verlies aan de handelsweek begonnen. Beleggers maakten zich zorgen over het nieuwe migratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump. In Amsterdam waren de fondsen in de hoofdindex voor het overgrote deel roodgekleurd, met tankopslagbedrijf Vopak als grootste verliezer.

De AEX sloot 1,3 procent in de min op 479,53 punten. De MidKap zakte 0,9 procent naar 691,48 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 1,1 procent.

Het besluit van Trump om een inreisverbod in te stellen voor inwoners van zeven moslimlanden zorgde afgelopen dagen internationaal voor veel onrust en onzekerheid. Onder meer veel grote Amerikaanse bedrijven veroordeelden het besluit scherp.

Vopak was met afstand de grootste verliezer onder de hoofdfondsen aan het Damrak. Het tankopslagbedrijf verloor 7 procent, nadat analisten van Goldman Sachs hadden geadviseerd het aandeel van de hand te doen.