economie

Europese beurzen zetten stapje terug

Door ANP - 27 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met kleine verliezen gesloten. In de markt werd onder meer gereageerd op een licht teleurstellende groei van de Amerikaanse economie in het afgelopen kwartaal. Veel verschil maakten die in de middaghandel gepubliceerde cijfers echter niet op de stand van de beursgraadmeters.

In Amsterdam sloot de AEX-index met een verlies van 0,1 procent op 485,87 punten. Per saldo kwam de hoofdgraadmeter van het Damrak daarmee afgelopen week niet in beweging. De MidKap eindigde de laatste dag van de week 0,4 procent in de plus op 697,96 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,3 en 0,6 procent. De FTSE in Londen boekte een minieme winst.

De AEX werd aangevoerd door informatieleverancier RELX en speciaalchemiebedrijf DSM, die ruim 1 procent wonnen. Uitzender Randstad stond onderaan met een min van 2,2 procent.