economie

Fiat Chrysler onderuit op beurs

Door ANP - 12 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies gesloten. In Milaan ging het aandeel Fiat Chrysler stevig onderuit nadat de Amerikaanse toezichthouder EPA meldde dat het bedrijf gebruik heeft gemaakt van sjoemelsoftware om emissietesten te manipuleren. In het kielzog van Fiat Chrysler gingen ook andere automakers mee omlaag.

De AEX-index eindigde de sessie met een verlies van 0,7 procent op 483,09 punten. De MidKap zakte 1,2 procent naar 685,96 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 1,1 procent. Londen sloot vlak.

Fiat Chrysler verloor in Milaan ruim 16 procent. Het bedrijf zou sinds 2014 in circa 104.000 dieselwagens van het type RAM en Jeep sjoemelsoftware hebben geïnstalleerd. De EPA zal het Italiaans-Amerikaanse fusiebedrijf aanklagen voor de kwestie, omdat het bedrijf milieuwetgeving heeft overtreden.