economie

Financiële problemen Toshiba stapelen zich op

Door ANP - 19 januari 2017

TOKIO (ANP) – Het Japanse technologieconcern Toshiba ziet zijn financiële zorgen steeds verder toenemen en maakt beleggers daarmee bijzonder nerveus. Het aandeel zakte donderdag op de beurs in Tokio met 26 procent. Dat was de sterkste koersdaling in meer dan veertig jaar.

Toshiba heeft te kampen met grote problemen bij zijn kernenergie-activiteiten in de Verenigde Staten en kondigde in december aan dat miljarden moesten worden afgeschreven. Maar volgens Japanse media valt dit bedrag nog hoger uit dan Toshiba eerder had geschat. Het zou gaan om mogelijk 5 tot 8 miljard dollar.

Om de financiële problemen het hoofd te bieden zou Toshiba bij verschillende kredietverleners om steun hebben gevraagd. Ook overweegt het bedrijf zijn goed presterende geheugenchipdivisie van de hand te doen om zo extra kapitaal op te halen. Ook andere onderdelen kunnen volgens Japanse media in de verkoop gaan.