economie

FNV komt met hulpmiddel voor horecapersoneel

Door ANP - 06 januari 2017

UTRECHT (ANP) – Horecamedewerkers hebben er een nieuw hulpmiddel bij om te kijken of ze wel genoeg loonsverhoging krijgen. Vakbond FNV heeft een speciale loontabel ontwikkeld die werknemers kunnen inzetten bij het maken van loonafspraken met hun baas.

Het gaat om een soort tussenoplossing. De bond streeft er eigenlijk naar om weer met werkgevers om de tafel te gaan over het opstellen van een cao voor sector als geheel of delen daarvan.

Volgens FNV heeft veel restaurant-, café- hotelpersoneel door het ontbreken van een cao al ruim drie jaar geen loonsverhoging ontvangen, ondanks dat de omzet bij veel horecabedrijven wel toenam. Dit kan betekenen dat medewerkers dik 4000 euro bruto zijn misgelopen, aldus de bond die zich daarbij baseert op de gemiddelde cao-loonsverhogingen in andere vergelijkbare branches.