economie

Fors meer winst voor autobouwer Fiat Chrysler

Door ANP - 26 januari 2017

NEW YORK (ANP) – Fiat Chrysler heeft 2016 afgesloten met een flink hogere winst. Het Italiaanse-Amerikaanse autoconcern verkocht ongeveer net zo veel voertuigen als een jaar eerder, maar wist wel de verkoop van lucratievere modellen op te vijzelen. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

Fiat Chrysler bracht afgelopen jaar wereldwijd iets meer dan 4,7 miljoen wagens aan de man, bijna net zo veel als in 2015. Ook de omzet bleef nagenoeg stabiel op 111 miljard dollar (104 miljard euro). De nettowinst, afgezien van eenmalige posten, ging evenwel met bijna de helft omhoog naar ruim 2,5 miljard dollar.

De autofabrikant wist het marktaandeel in de Verenigde Staten op peil te houden en won in Europa licht terrein ten opzichte van de concurrentie. Dit jaar verwacht Fiat Chrysler, dat ook merken voert als Jeep, Alfa Romeo, Maserati en Dodge, zowel de omzet als de winst verder op te voeren.