economie

Foxconn overweegt Amerikaanse fabriek

Door ANP - 22 januari 2017

JIAXING (ANP/RTR) – Apple-toeleverancier Foxconn overweegt een fabriek te openen in de Verenigde Staten. Voor de productiefaciliteit zou een investering van zo’n 7 miljard dollar nodig zijn, zei topman Terry Gou zondag.

De plannen van Foxconn, een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld, hangen nog af van allerlei factoren, die met de Amerikaanse overheid zouden moeten worden besproken. Het Japanse dochterbedrijf Sharp zal een grote rol spelen bij het uitvoeren van de Amerikaanse plannen van Foxconn.

De aankondiging van Foxconn lijkt naadloos aan te sluiten op de inauguratiespeech van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Die sorteerde met zijn protectionistische toespraak voor op een beleid waarbij de VS zo veel mogelijk wil produceren in eigen land.