economie

John de Mol vergroot belang in TMG

Door ANP - 19 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – John de Mol heeft zijn belang in Telegraaf Media Groep (TMG) vergroot naar 20,15 procent. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Eerder deze week bleek dat De Mol een belang van 18,4 procent hield in TMG. Dat belang liep via een fonds van Dasym, de investeringsmaatschappij die zijn privévermogen beheert. Dasym zelf meldde deze week een belang van iets meer dan 20 procent dat sinds 2009 geregistreerd stond bij de AFM juist helemaal af.

Rond TMG woedt een overnamegevecht. Het Vlaamse Mediahuis wil samen met de familie Van Puijenbroek, grootaandeelhouder met een belang van 40 procent, het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, Metro en de regionale krantengroep HMC van de beurs halen. Zij bieden daarbij 5,25 euro per aandeel.

Twee andere grote aandeelhouders, Delta Lloyd en Navitas, hebben beloofd mee te werken aan die overname en hun belangen aan te bieden. Daarmee weten de bieders zich al voor het bod formeel is uitgebracht verzekerd van meer dan de helft van de aandelen TMG. Dasym daarentegen liet zich medio december erg kritisch uit over het Belgische overnamebod.

Het aandeel TMG sloot woensdag opnieuw boven het overnamebod van Mediahuis, op 5,65 euro.