economie

Justitie onderzoekt emissiefraude bij Renault

Door ANP - 13 januari 2017

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Justitie in Frankrijk is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar mogelijke fraude met uitstootwaarden bij autoconcern Renault. Dat meldde een woordvoerder van het OM vrijdag.

De strafrechtelijke stap volgt op een eerder onderzoek dat de autoriteiten hadden gedaan bij Renault. In januari vorig jaar werden al doorzoekingen gedaan. Er is voldoende materiaal gevonden om het onderzoek verder door te zetten. Drie onderzoeksrechters houden zich nu bezig met de zaak, die vergelijkbaar is met gesjoemel met de uitstootgegevens van dieselmotoren bij Volkswagen.

Op de beurs in Parijs werd door beleggers negatief gereageerd op het nieuws. Het aandeel Renault ging vrijdagochtend bijna 4 procent omlaag.