economie

KPN neemt beveiligingsbedrijf DearBytes over

Door ANP - 05 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – KPN neemt het Nederlandse cybersecuritybedrijf DearBytes volledig over. Dat maakte het telecombedrijf donderdag bekend, zonder te vermelden hoeveel daarvoor wordt betaald. Het verwacht de transactie eind januari af te ronden.

Dankzij de overname van DearBytes kan KPN zijn klanten naar eigen zeggen nog beter beschermen tegen malware, ransomware en virussen. Daarmee versterkt het bedrijf zijn leidende positie als leverancier van diensten op het gebied van digitale beveiliging.

DearBytes bestaat sinds 2001. Er werken 85 mensen. ,,Onder de paraplu van KPN kunnen wij nog beter inspelen op wensen van onze klanten en zijn wij optimaal gepositioneerd om het internet vrijer en veiliger te maken”, zei directeur Erik Remmelzwaal in een toelichting op de deal.