economie

Kwaliteitsstandaard batterijen onder de loep

Door ANP - 25 januari 2017

WASHINGTON (ANP) – De problemen met de batterij van de Galaxy Note 7 tonen aan dat zelfregulering van de industrie op het gebied van veiligheid tekortschiet. Dat heeft de Amerikaanse consumentenbond dinsdag laten weten, die met de industrie de kwaliteitsnormen van batterijen onder de loep gaat nemen.

Volgens het orgaan, dat zich buigt over de veiligheid van producten, moeten de voorschriften voor oplaadbare lithium-ionbatterijen in mobiele telefoons worden herzien. De door de industrie zelfopgelegde kwaliteitsstandaard is voor het eerst in 2006 vastgelegd en niet meer veranderd sinds 2011.

De Galaxy Note 7 moest vorig jaar kort na lancering van de markt worden gehaald, vanwege de kans op brandgevaar. De oorzaak was de batterij.