economie

Lelystad doet gooi naar ‘gigafabriek’ Tesla

Door ANP - 13 januari 2017

LELYSTAD (ANP) – Lelystad probeert autofabrikant Tesla te verleiden een grote fabriek binnen zijn gemeentegrenzen te bouwen. De hoofdstad van Flevoland heeft via het Netherlands Foreign Investment Agency van het ministerie van Economische Zaken een bod gedaan, maakte de gemeente vrijdag bekend.

Tesla is op zoek naar een locatie in Europa voor een grote fabriek voor de productie van elektrische auto’s en accu’s. Afgelopen najaar liet minister Henk Kamp (Economische Zaken) al aan de Tweede Kamer dat het kabinet zijn best gaat doen om die vestiging naar Nederland te halen.

Hij zei daarbij overigens dat de autobouwer vooral keek naar plekken in Zuidoost-Nederland omdat daar al succesvol auto’s worden gemaakt. Lelystad denkt evenwel over een aantal sterke troeven te beschikken. Het wijst onder meer op de aanwezigheid van meerdere bedrijven die goed aansluiten bij de activiteiten van Tesla.