economie

‘Markt mobiele apparaten is verzadigd’

Door ANP - 19 januari 2017

HILVERSUM (ANP) – Vrijwel alle Nederlanders die een smartphone, tablet of e-reader willen, zijn voorzien. De markt voor mobiele apparaten is verzadigd, zo stelde marktonderzoekbureau GfK donderdag.

Het aantal mensen dat een mobiel apparaat bezit is in 2016 nagenoeg gelijk gebleven. Van de Nederlanders ouder dan 12 jaar heeft 83 procent een smartphone, 67 procent een tablet en 25 procent een e-reader. Ook de interesse in smart-tv’s en smartwatches bleef ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar eerder.

Gemiddeld hadden huishoudens eind vorig jaar 3,7 apparaten in bezit tegen 3,6 eind 2015. In de voorgaande jaren was wel sprake van een flinke opmars. Het aantal smartphones en tablets verdubbelde de afgelopen vijf jaar.