economie

McDonald’s verkoopt Chinese activiteiten

Door ANP - 09 januari 2017

HONGKONG (ANP/DPA/BLOOMBERG) – Fastfoodconcern McDonald’s verkoopt zijn Chinese activiteiten aan een consortium bestaande uit het Chinese staatsconglomeraat Citic en de Amerikaanse investeerder Carlyle Group.

Citic en Carlyle nemen een belang van 80 procent in de Chinese activiteiten van McDonald’s, dat zelf de rest behoudt. De bezittingen worden gewaardeerd op bijna 2,1 miljard dollar. Het fastfoodbedrijf heeft ruim 2400 vestigingen op het Chinese vasteland en meer dan 240 restaurants In Hongkong.

McDonald’s, dat recent in China te maken kreeg met diverse voedselschandalen, wil in Azië overstappen op een minder kapitaalintensief franchisemodel. De kopers mogen de filialen twintig jaar runnen onder de vlag van McDonald’s. Verder willen de partijen de komende vijf jaar meer dan 1500 nieuwe vestigingen openen in China.