economie

Minder passagiers op luchthaven Frankfurt

Door ANP - 13 januari 2017

FRANKFURT (ANP/DPA) – De luchthaven van Frankfurt heeft vorig jaar iets minder passagiers verwerkt door de angst voor terreur en stakingen bij Lufthansa. De grootste luchthaven van Duitsland zag het aantal passagiers dalen naar 60,8 miljoen. Dat was 0,4 procent minder dan in het recordjaar 2015, aldus exploitant Fraport.

Voor 2017 wordt weer op groei gerekend van het aantal passagiers dat Frankfurt mag verwelkomen, na een maandrecord in december. De hoeveelheid vracht die via de luchthaven werd vervoerd ging vorig jaar met 1,8 procent omhoog tot 2,1 miljoen ton. Het totaal aantal vliegbewegingen op het grootste luchtvaartknooppunt van Duitsland nam met ruim 1 procent af tot 462.885.

Maandag werd bekend dat Schiphol vorig jaar een recordaantal van 63,6 miljoen reizigers heeft verwerkt.