economie

Mobiel en YouTube stuwen winst Google

Door ANP - 26 januari 2017

MOUNTAIN VIEW (ANP) – Internetbedrijf Google heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal verder opgevoerd. Vooral het gebruik van de zoekmachine op mobiele apparaten en de populariteit van YouTube hielpen de resultaten vooruit, meldde moederbedrijf Alphabet donderdag.

De omzet van Google steeg in het vierde kwartaal van vorig jaar met ruim een vijfde ten opzichte van een jaar eerder, tot 25,8 miljard dollar. De operationele winst van de internetreus liep met 17 procent op naar 7,9 miljard dollar.

Alphabet, dat naast Google en YouTube een reeks kleinere internetondernemingen omvat, zag de totale omzet met 22 procent stijgen naar 26 miljard dollar. Het concern boekte een nettowinst die met 5,3 miljard dollar 8 procent hoger was dan in het laatste kwartaal van 2015.